Free songs
Wil jij je motorrijbewijs halen? En woon jij in Tilburg en omstreken? Dan is rijschool Blij dat ik Les de rijschool voor jou.
Onze instructeur zal er voor zorgen dat jij een motor op een rustige en verantwoorden manier kan besturen na het behalen van je motorrijbewijs. Zodat jij op een veilige manier vele kilometers kan maken.
Maak gebruik van onze gratis proefles en ervaar hoe het is om op een motor te zitten.
Tijdens deze proefles kunnen we kennis met je maken en zal er een inschatting gemaakt worden van het verwachte aantal rijlessen.
Heb je vragen of wil jij je aanmelden voor een gratis proefles?
Mail naar:  info@blijdatikles.nl of vul het contact formulier op de website in. 

Behalen van je motorrijbewijs

Als je motor wilt rijden zul je eerst moeten rijlessen en verschillende examens af moeten leggen.
– Theorie Examen
– Voertuigbeheersing (AVB)
– Verkeersdeelname (AVD)
Als je al in bezit bent van een rijbewijs B (auto), mag je al meteen beginnen met de motorrijlessen. Je moet echter nog wel een theorie examen afleggen voor categorie A(motor).
Mocht het zo zijn dat je nog geen rijbewijs B hebt, zul je eerst je theorie examen moeten halen voordat je met motorrijlessen mag beginnen.

AVB/AVD examen

Het AVB examen bestaat uit bijzondere verrichtingen. Dit is het grootste onderdeel van de motoropleiding. Tijdens deze lessen leer je hoe je het voertuig perfect onder controle krijgt. Dit moet je dan tijdens het examen laten zien.
Een aantal voorbeelden van de oefeningen zijn:
– Langzame slalom
– Snelle slalom
– Noodstop
Deze lessen worden op een groot terrein geoefend zonder ander verkeer.
Als je geslaagd bent voor het eerste onderdeel (AVB) worden de lessen vervolgd met het tweede onderdeel (AVD). Dit zijn de lessen op de openbare weg. In dit onderdeel moet je je gaan bewijzen dat je met de motor deel kan nemen aan het verkeer.  Dit onderdeel is meestal het kortste deel van de opleiding voor categorie A.
Zodra je dit examen behaald hebt, kun je het rijbewijs gaan aanvragen op het gemeentehuis, waarna je zelfstandig de weg op kunt.
Bij rijschool Blij dat ik Les worden alle lessen gegeven door een gecertificeerde rijinstructeur. 
Er zijn verschillende categorieën van het motorrijbewijs. A2, A1 en A.
Meer informatie hierover lees je hier. Categorieën.